TOMS

 

VIRTUAL REALITY SKABER OVERBLIK OVER OPTIMERET PRODUKTIONSLINJE

 

Danmarks førende producent af slik og chokolade, Toms, optimerer et større produktionsapparat. Inden man bruger større summer på en ny proceslinje, er det vigtigt at sikre, at designet lever op til alle krav og behov. Derfor har Toms-anlægget været en tur i virtual reality.

VR-WORKSHOP FOR MEDARBEJDERE

Kirkholm har gjort en 3D-model af den nye proceslinje levende i virtual reality. På en workshop hos Toms kunne slik- og chokoladeproducentens teknikere og operatører opleve det virtuelle anlæg i størrelse en til en. Med VR-brillen på får man en virkelighedstro fornemmelse for designet. Man kan fx række ud efter en kasse eller tjekke, hvordan løftehøjden er. På den måde kan man bedre forholde sig til, hvordan anlægget faktisk tager sig ud og fungerer – og om det giver mening.

RUMMELIG INDSIGT GIVER VIGTIG FEEDBACK

Efter Toms’ medarbejdere havde oplevet produktionsanlægget i VR, kunne de med en fælles forståelse for designet gennemgå tegninger, diskutere detaljer og justere designet.

Senior Project Manager Frederik Schnoor Caspersen oplever, at der er fordele ved at benytte sig af VR-teknologien.

– Det, der gav den største værdi ved at bruge virtual reality til designgennemgangen, var, at anlægget blev gjort håndgribeligt. Operatører, teknikere og projektgruppen fik en helt anden rummelig indsigt i anlægget, og vi fik feedback, som vi sandsynligvis ikke havde fået uden virtual reality, forklarer han.

 

 _____________________________________________________________________________________________________________

 

Vil du vide mere om VR? Vi har defineret fem områder, hvor virtual reality og CAD Reviewer med fordel kan anvendes.

SKANDERBORG

Kirkholm Maskiningeniører A/S
Godthåbsvej 33
8660 Skanderborg

FREDERICIA

Kirkholm Maskiningeniører A/S
Bødkervej 7b, 1. tv.
7000 Fredericia

HØRSHOLM

Kirkholm Maskiningeniører A/S
Venlighedsvej 6
2970 Hørsholm