Potræt af Mickey

Mød en praktikant

Mickey HornbeK-knudsen

Vores praktikant Mickey har slået sine folder i Skanderborg-afdelingen siden starten af August 2022 og vender tilbage til studiets sidste år primo februar 2023. At Mickey læser til maskiningeniør, overrasker ikke, når man først taler med ham, men faktisk overvejede Mickey at læse til elektroingeniør, men valgte maskiningeniør, fordi elektrodelen er nemmere at dyrke som fritidshobby.


Siden han var helt lille, har han været interesseret i at skille ting ad og undersøge, hvordan de fungerer og været enormt fascineret af de mekaniske løsninger, man har fundet på op igennem historien:


Jeg har altid været en nørd. Da jeg var helt lille, var min drøm at blive kranfører. Da jeg kom i skole, blev jeg glad for alle naturfagene. Først ville jeg faktisk studere partikelfysik, men i sidste ende var der nok ikke tilstrækkeligt med arbejdsmuligheder efter endt uddannelse, så jeg besluttede mig i stedet for ingeniørvejen. Det var bl.a. også derfor jeg valgte Kirkholm, fordi jeg kunne se, at det var her, at alle nørderne var.



Hos Kirkholm gjorde Mickey sig hurtigt bemærket med sin store viden om 3D-print. Allerede i den første uge fik han optimeret Kirkholms 3D-printer, som han udmærket kender i forvejen. Han har nemlig allerede et eksemplar stående derhjemme, som han har bygget op fra bunden og printet flere forskellige ting på.


Det er dog ikke kun 3D print, som Mickey har beskæftiget sig med hos Kirkholm og da han startede, havde han selvfølgelig nogle tanker om og ønsker til sin praktiktid. De er blevet indfriet til fulde, og faktisk har det rykket noget hos Mickey. Ved praktikkens start var hans udgangspunkt, at beregning var sjovest og han håbede, at han kunne arbejde med det i praksis, hvor tegning og konstruktion ikke var hans favorit. Men sagen er dog, at Mickey er blevet rigtig glad for at tegne både 3D og 2D - og udover Inventor, som han kender fra skolen, har Mickey fået kendskab til bl.a. SOLIDWORKS, samt lært både at kende og anvende Vault til Inventor, hvilket han er meget glad for, da han altid har undret sig over, hvordan man holder styr på tegningerne i større projekter. Her har praktiktiden også lært ham ”best practice” i brugen af de forskellige programmer og funktioner - kort sagt, hvordan man gør det lettere for sig selv.

Selvom Mickey har fundet glæden ved konstruktion og design, er han stadig meget begejstret for beregning. I den forbindelse er han meget tilfreds med at have stiftet bekendtskab med bl.a. Eurocode EU-standard, fordi:


det er jo smart at have regler og standarder at henvise til, når man laver en beregning, eftersom de angiver godkendte fremgangsmåder for beregninger på forskellige ting - men det er jo næsten en hel videnskab at både lære og at læse de her regler.


Mickey har selv købt en lærebog, som netop omhandler denne specifikke standard, DS/EN 1993, så han har mulighed for at sætte sig helt ind i det - hvordan den bruges og hvordan man beregner ud fra standarden. Det er nemlig ikke noget, der undervises i på Via University College Horsens og blandt andet den nye viden om DS/EN 1993 i kombination med andre ting, får Mickey til at tænke, at han har lært ekstra meget i sin tid hos Kirkholm.

Mickey havde en plan om, at han både skulle beregne, tegne og designe samt snuse lidt til projektledelse, hvilket han har fået lov til alt sammen. Omkring hans praktik siger COO, Torben Riise at:


Mickey har i sin praktiktid haft varierende opgaver, der ligger tæt op ad hvad man normalt giver en færdiguddannet ingeniør. Mickey har blandt andet arbejdet med stålkonstruktioner, mekanismer og dertil hørende FEA, ligesom han har arbejdet med opgaver i forskellige brancher. Han har fået sparring og læring undervejs og et par af hans opgaver er endda, efter grundig QC, brugt på reelle kundeprojekter.


Mickey er meget tilfreds med sin praktik og er ikke afvisende overfor et job hos Kirkholm Maskiningeniører efter endt studietid, da Kirkholms kultur og miljø passer ham rigtig godt:


”I fremtiden vil jeg rigtig gerne lave en kombination af design, konstruktion, samt beregning – det er ønsket. Både at få lov til at tegne det og få lov til at bevise, at det rent faktisk virker, det som man har tegnet, og ikke bare overdrage ansvaret til nogle andre. Jeg kan godt lide at have fat i begge dele – og det har jeg også fået mulighed for i de projekter, som jeg har været en del af, hvor jeg har deltaget på lige vilkår, som de øvrige ingeniører til trods for nul erfaring.”


En investering i fremtiden

Derfor har Mickey også taget Kirkholm med på råd, da han skulle vælge valgfag til de sidste to semestre i forhold til, hvad der vil give mest mening at vælge fremadrettet. Derfor blev det bl.a. specialiseringen intelligent mekanik, som omhandler robotstyring, automation og simulation.


”Det har været en stor fornøjelse at få en ny dygtig praktikant kollega ind i vores hus – og endda en med et stort videbegær og en lyst til at afprøve de mange redskaber og færdigheder, som han har med sig fra studiet. Hos Kirkholm har vi nydt at have Mickey til låns som en del af vores Kirkholm-familie, og vi ønsker ham det bedste i hans videre uddannelse og hvad end hans videre karriere må bringe af muligheder – og hvem ved, måske vi ser ham igen”, siger Torben Riise.


Og vi har egentlig heller ikke taget helt afsked med Mickey, da han fortsætter som studentermedhjælper hos Kirkholm under sin videre uddannelse, da der var fælles konsensus omkring, at vi skulle fortsætte samarbejdet. Vi glæder os til at følge med i Mickeys sidste to semestre, og kontinuerligt give ham praktisk erfaring og gode råd sideløbende.


Hos Kirkholm maskiningeniører vil vi gerne bidrage til, at de studerende får mulighed for at bruge deres tillærte viden i praksis – også gerne inden endt uddannelse. Vi tror nemlig på, at det giver nogle bedre ingeniører i sidste ende, hvis de allerede har haft fødderne plantet i virkelighedens projekter og de både positive og negative læringsaspekter, som det medfører. Kirkholm vil gerne vise, hvad en ingeniør egentlig laver og give læring videre den vej, hvilket også er en af årsagerne til, at vi er en del af Engineer the Future.


Kunne en praktik hos Kirkholm måske være noget for dig? Så tag en snak med vores praktikansvarlige Nicolai Tolstrup.

Se mere af Mickeys arbejde

Share by: