SÅDAN SIKRES ET GODT SAMARBEJDE TRODS DISTANCEN

 

En god samarbejdsrelation er grundpillen for en god proces og et godt resultat. Derfor er kontinuerlig kontakt og kommunikation fundamentet for et godt forløb – hvor geografiske afstande ikke behøver at være en forhindring. Undervandsentreprenøren MacArtney har flere gange samarbejdet med Kirkholm på distancen

Kirkholms ingeniører har kunder over hele landet. Det betyder, at der kan være mange kilometer mellem Kirkholms kontorer og kundernes placering. Skype, videokonference og almindelige telefonopkald giver gode muligheder for at interagere over afstand. For at sikre et velfungerende samarbejde kræver det da også, at man gør en indsats, når det kommer til kommunikation.

Virksomheden MacArtney, som arbejder med avanceret teknik til offshore- og marineaktiveter i hele verden, har hovedsæde i Esbjerg. MacArtney har flere gange samarbejdet med Kirkholms ingeniører, der sidder i afdelingerne i Skanderborg og Hørsholm.

Steen Worsøe, der er VP for Technology i MacArtney, mener, at særligt opstartsfasen i ethvert projekt er vigtig for en god samarbejdsrelation over distancen.

– Når vi starter et samarbejde op med konsulenter, er det altid vigtigt, at vi finder hinanden – når man ikke sidder ved siden af hinanden til hverdag, er det ekstra vigtigt. Her er kommunikationen altafgørende. Vi skal være enige om en fælles retning, forklarer han.

Ifølge Kirkholms direktør Nicolai Tolstrup kræver det, at man forventningsafstemmer, har en fælles forståelse og de samme mål.

– Respekt, tillid og engagement er de vigtigste faktorer for et godt samarbejde. Vi er vant til at bruge teknologiens mange forskellige muligheder både internt og eksternt. Gør man det rigtigt, kan man styrke et samarbejde. Som ingeniører har vi stort fokus på det tekniske, men vi er altid opmærksomme på kommunikationen og vægter dialogen med kunden højt. Det er det, der får projekterne til at blive en succes, siger han.

Steen Worsøe ser fordele i at bruge Kirkholm, som har kompetencer og viden, MacArtney ikke har in-house.

– Det giver god mening, at vi bruger Kirkholm i mange af vores projekter. Kirkholm er specialister og har de rette redskaber. Man kan sige, at Kirkholm fungerer som vores ”forlængede værktøjskasse”. Det er en kæmpe fordel for os, at vi kan lægge specialopgaverne ud, og vi har kun oplevet fornuftige forløb og opnået gode resultater – på trods af den fysiske distance, slutter han.

SKANDERBORG

Kirkholm Maskiningeniører A/S
Godthåbsvej 33
8660 Skanderborg

FREDERICIA

Kirkholm Maskiningeniører A/S
Bødkervej 7b, 1. tv.
7000 Fredericia

HØRSHOLM

Kirkholm Maskiningeniører A/S
Venlighedsvej 6
2970 Hørsholm