KR HOSPITALSUDSTYR

VIDEREUDVIKLING PÅ DELE TIL “FREMTIDENS INTELLIGENTE HOSPITALSSENG”

 

Kirkholm har været med til at videreudvikle dele til ”fremtidens intelligente hospitalsseng” Opus 5. Det er KR Hospitalsudstyr, der står bag sengen i samarbejde med blandt andre Region Midtjylland og Regionshospitalet Randers.

SÆRLIGE INDSATSOMRÅDER FOR BÅDE PERSONALE OG PATIENTER

I udviklingen af den intelligente hospitalsseng har der været fokus på personalets arbejdsmiljø, effektivitet og sikkerhed samt patientens livskvalitet, tryghed og selvhjulpenhed. Otte års arbejde er resulteret i en patientseng med en række funktioner, der gør hverdagen nemmere for både patienter og personale. Der er arbejdet i detaljer med alle dele af sengen for at opnå det optimale udkom.

Den innovative Opus 5-seng kan blandt andet rejses op i en vertikal siddeposition, så patienten kan stige ud i fodenden. Sengen kan desuden vippes op til 10 grader fra side til side. Det gør det nemmere for personalet at flytte patienterne, fordi man bruger tyngdekraften som hjælp. Digitalt er sengen forberedt til forskellige former for censorer og andet digitalt udstyr til fx patientovervågning uden at forstyrre patienten, vejning af bevidstløs patient i forbindelse med medicinering o.l.

FORBEDRING AF STYRKE OG STABILITET

Kirkholms opgave var at forbedre sengen på forskellige områder. Det vigtigste var at øge bevægeligheden, styrken og stabiliteten i den del af sengen, der bærer patientens ben. Ved hjælp af mekanismekonstruktion løste Kirkholm disse udfordringer. Sengens generelle stabilitet blev desuden forbedret i et tæt samarbejde med KR Hospitalsudstyrs smede.

Kirkholm udviklede også sengens gavle således, at hændernes naturlige stilling bliver udnyttet, når sengen transporteres af personalet. Samtidig udarbejdede Kirkholm konceptoplæg til sengeheste og støttegreb. Disse har funktioner i forbindelse med pleje af patienterne og fungerer samtidig som en sikkerhed for psykiske patienter. Der blev fremstillet to sæt sengeheste i KR Hospitalsudstyrs smedeværksted. Samarbejdet kulminerede med en ny prototype af Opus 5 med gavle og sengeheste, som KR Hospitalsudstyr kunne sende til test og efterfølgende tilpasse, hvor det var nødvendigt.

SKANDERBORG

Kirkholm Maskiningeniører A/S
Godthåbsvej 33
8660 Skanderborg

FREDERICIA

Kirkholm Maskiningeniører A/S
Bødkervej 7b, 1. tv.
7000 Fredericia

HØRSHOLM

Kirkholm Maskiningeniører A/S
Venlighedsvej 6
2970 Hørsholm