GEA NIRO

 

FULDAUTOMATISK TRANSPORTSYSTEM

 

GEA Niro har dansk hovedsæde i Søborg og er en af verdens førende producenter af teknologi til tørring af ingredienser til fødevare- og medicinalindustrien. Samarbejdet mellem Kirkholm og GEA Niro strækker sig helt tilbage til 2002, hvor GEA Niro kontaktede Kirkholm for at få hjælp til udvikling af et nyt fuldautomatisk transportsystem til kontinuerligt frysetørringsudstyr.

Om samarbejdet mellem Kirkholm og GEA Niro siger project group manager Lars Hamann Pedersen fra GEA Niro:

– I forbindelse med et frysetørringsprojekt til Tyskland havde vi brug for at videreudvikle og produktforbedre vores fuldautomatiske system til bakketransport. Vi vurderede, at projektet var så omfattende, at GEA Niro ikke rådede over tilstrækkeligt med erfarne mekaniske ingeniører og konstruktører til selv at løse opgaven. Derfor kontaktede vi Kirkholm. I fællesskab igangsatte vi et udviklingsprojekt, der ud over den egentlige fremstillingsdokumentation også omfattede idégenerering, projektledelse og afvikling. Processen strakte sig over cirka atten måneder fra idé til færdigt produkt. I denne periode lærte vi Kirkholm at kende som en yderst engageret, kompetent og innovativ ingeniørvirksomhed, forklarer han.

BANEBRYDENDE LØSNING

Kirkholms arbejde for GEA Niro er noget, der har givet værdi, som holder i mange år.

– Den løsning, Kirkholm præsenterede, har blandt andet sikret en forbedring i teknisk oppetid fra maksimum 90% til minimum 97%. Et vigtigt parameter, når frysetørrerne er i drift syv dage om ugen, 24 timer i døgnet. Mange af de løsninger, som blev udviklet dengang, var i grunden banebrydende og sikrede, at GEA Niro efterfølgende har kunnet levere en lang række tilsvarende transportsystemer til kontinuerlige frysetørrere, siger Lars Hamann Pedersen.

SKANDERBORG

Kirkholm Maskiningeniører A/S
Godthåbsvej 33
8660 Skanderborg

FREDERICIA

Kirkholm Maskiningeniører A/S
Bødkervej 7b, 1. tv.
7000 Fredericia

HØRSHOLM

Kirkholm Maskiningeniører A/S
Venlighedsvej 6
2970 Hørsholm