ELOGIC SYSTEMS

ELOGIC SYSTEMS STRØMLINER PRODUKTER OG ØGER SERIESTØRRELSER

 

Elogic Systems’ produktionsflow var præget af små serier og mange omstillinger. Virksomheden har nu reduceret sin lageromsætningstid og igangsat en forenklings- og modulariseringsproces ved hjælp af Simplimize – et værktøj til forenkling og optimering. Kirkholms certificerede Simplimize-konsulenter hjalp Elogic Systems i gang med forløbet.

UDFORDRINGEN: MANGEL PÅ MODULER OG SMÅ SERIESTØRRELSER

Elogic Systems producerer kapslinger til el-, fiber- og kommunikationsbranchen. Forud for virksomhedens Simplimize-forløb bar produktionen generelt præg af små seriestørrelser og ikke-modulariserede produktarkitekturer, hvilket gav uhensigtsmæssigt mange omstillinger i produktionsflowet.

Derfor så virksomheden et potentiale i Simplimize som en løftestang for at komme i gang med modulariserings- og forenklingsprocessen.
I den forbindelse havde Elogic Systems en række konkrete ønsker:

  • Hvordan skubber vi variantskabelsespunktet til så sent i produktionen som muligt?
  • Hvordan minimerer vi antallet af varianter?
  • Hvordan forbedrer vi kommunikationen mellem salg og udvikling?
  • Hvordan øger vi mængden af modulariserede produktarkitekturer?

SIMPLIMIZE-FORLØBET HAR KASTET GODE RESULTATER AF SIG

  • Modularisering på tværs af produktfamilier
    Virksomheden har ved hjælp af Simplimize nu fået et nyt fælles interface til montageplader, fælles sokkel og et fælles svøb på tværs af produktfamilier. Samtidig har man isoleret variansen i låger.
  • Opgør med vanetænkning
    Simplimize har desuden givet virksomheden værktøjerne til at skabe en langt bedre klarlægning af kunde- og markedskrav samt et opgør med vanetænkning gennem bedre kommunikation mellem salg og udvikling.

FÆRRE VARIANTER – MERE UDVIKLING

Elogic Systems har som følge af Simplimize-forløbet øget sine seriestørrelser og reduceret sin lageromsætningstid med 5 dage med mulighed for yderligere reduktion pga. færre varianter.

Dertil har Elogic Systems opnået en kortere leveringstid, fordi standarddele/plader nu kan lagerføres, samt hurtigere montage pga. en mere ensartet produktopbygning.

Endelig har Elogic Systems fået nemmere ved at håndtere dokumentation, hvilket har frigjort mere tid til produktudvikling. De er nu blevet lettere for virksomheden at innovere.

Projektet har startet en proces, hvor vi vil kunne optimere processer og konstruktioner på sigt. Det er starten på en lidt større rejse, end vi forventede, men Simplimize har givet os værktøjerne til at gennemføre den, siger Henning Christiansen, CTO, Elogic Systems.

SIMPLIMIZE: RYD OP OG FÅ EN STÆRKERE FORRETNING

Ved at sortere og prioritere kan man opnå lavere omkostninger og skabe mere værdi. Simplimize er et værktøj til forenkling og optimering af virksomheders produkter, kundegruppefokus og processer. I Kirkholm har vi certificerede simplimize-konsulenter, som rådgiver vores kunder i at fokusere og styrke produkter og services.

Find ud af, om Simplimize kan være en fordel i din forretning. Vi kommer gerne forbi til en uforpligtende snak.

Bliv klogere på metoden på simplimize.dk.

SKANDERBORG

Kirkholm Maskiningeniører A/S
Godthåbsvej 33
8660 Skanderborg

FREDERICIA

Kirkholm Maskiningeniører A/S
Bødkervej 7b, 1. tv.
7000 Fredericia

HØRSHOLM

Kirkholm Maskiningeniører A/S
Venlighedsvej 6
2970 Hørsholm